Gå till innehåll

Vår trädgård är vår borg!

stängselStängsel är bra. Många kanske blir förvånade när vi säger det, med tanke på vilka campingfanatiker och naturälskare vi är. Så låt oss förklara lite bättre. Stängsel är bra när de finns på rätt plats. Att vissa kan ha lite olika åsikter om vilken plats som är rätt är en annan sak (kort sagt: vi har rätt, många andra har fel). Med rätt plats menar vi exempelvis viltstängsel vid vägarna, stängsel som skyddar exempelvis får mot rovdjur och liknande. Men kanske främst av allt stängsel som skyddar den egna tomten, och det är den sortens stängsel som påverkar oss mest. Vi känner att ett stängsel av hög kvalitet är ett måste runt vår tomt, även om det inte alltid ser så inbjudande ut.

För allemansrätten gäller ju inte trädgårdar, även om vissa verkar tro det. Det finns få saker som är lika irriterande som när andra använder sig av vår trädgård på olika sätt – allt från barn som ”busar” till hundägare som låter sina hundar utföra sina behov på andras tomter. Detta är faktiskt någonting som vi har sett med egna ögon. Vissa människor har helt enkelt ingen skam i kroppen. Därför så är vår trädgård ordentligt inhägnad och kommer så att förbli även om det gör att den kanske inte ser lika trevlig och inbjudande ut. Men inbjudande för andra är ingenting vi eftersträvar.

Självklart är det så att inget stängsel hindrar den som verkligen vill ta sig in i trädgården (om inte annat så går det ju att öppna grinden). Men det är en markering, och den extra ansträngning som krävs gör att många i stället väljer att gå och palla äpplen eller busa hos någon annan. Vi rekommenderar därför alla som har en trädgård de bryr sig om att skaffa sig ett ordentligt stängsel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *