Gå till innehåll

Seglarveckan

Seglarveckan, eller seglarveckorna som det också kallas, är en tradition som varje sommar äger rum under vecka 29 och 30. Då seglar folk i alla åldrar längs Bohusläns kust, från Marstrand till Fjällbacka, för att njuta av sommarens dagar och nätter. När man passerar Smögen är det många som söker sig till Lagergrens som är en populär bar/nattklubb. Det gäller dock att komma i tid eftersom lokalen inte rymmer alla som vill in, och detta gör att kön brukar ringla sig lång utmed Smögenbryggan.

Det här är en tid då Smögen verkligen sjuder av liv, och även om det är en rolig upplevelse är det skönt att det bara handlar om en kortare tid eftersom det är väldigt mycket festande. Man får dock ta det onda med det goda när man bor här, och eftersom turister betyder mycket för området får man också räkna med att det kan bli lite stökigt. De flesta turisterna håller sig dock i skinnet och kommer hit för andra saker än att festa, men just seglarveckan och festandet som pågår då är något som man antingen älskar eller hatar.

Själv brukar jag hålla mig undan under seglarveckan. Jag är inte så mycket för att festa, men det kan vara lite roligt att titta på spektaklet. I alla fall en liten stund. Man får snabbt nog. Jag tar hellre en uppfriskande löptur så långt bort från turisterna som man kan komma. Vi som bor här har någon slags hatkärlek till turisterna. Fast för det mesta är det kärlek. Här är ett klipp från seglarveckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *