Gå till innehåll

Respektera naturen!

Att växa upp nära naturen har sina fördelar. Eller, det har många fördelar rättare sagt. Jag har alltid varit ute mycket, och även om kusten till stor del bjuder på kala klippor och hav så långt ögat kan nå så finns här också grönska. Det är helt enkelt en perfekt mix, tycker jag, och naturen har alltid varit en naturlig del av mitt liv. Jag växte upp med frasen ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” och det är jag glad över, för här kan det ofta bli ganska bistert med ruggigt regn och kalla vindar när sommaren har dragit förbi.

En sak som är bra med att växa upp nära naturen är att man får respekt för den. Dels får man respekt som i att man vet hur man ska handskas med den, vad man får göra i naturen och vad man ska undvika, och man lär sig också att naturen är väldigt viktig för oss människor och för vår planet. Jag har till exempel aldrig kastat skräp i naturen. Det känns helt fel för mig, för den är ju ingen soptunna där saker och ting försvinner bara för att man inte själv ser dem längre. Att dumpa saker i skogen eller i havet betyder att de blir liggande där och på sikt förstör naturen. Och det drabbar i slutändan oss själva.

ekologisk hudvård
Viktigt med t.ex. ekologisk hudvård!
Jag är därför noga med att dra mitt strå till stacken när det gäller att ta hand om vårt jordklot. Jag handlar till exempel ekologiskt när det finns möjlighet, jag återvinner och jag försöker att inte slösa onödigt mycket på jordens resurser. Det kommer ju mer och mer ekologiskt nu, vilket är väldigt roligt. Innan var det mest frukt och mat, men nu finns det till exempel ekologiska kläder, ekologisk hudvård och en massa annat. Jag brukar köpa ekologisk hudvård från en webbshop som heter Fina Mig som har ett stort ekologiskt sortiment med en massa bra produkter. Rekommenderas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *