Gå till innehåll

Precis fått körkortet

Det verkar som det tillhör ovanligheterna att människor i min ålder tar körkort. Vad jag vet så är det bara jag och några kompisar som hittills lyckats ta den där härliga rosa lappen. Jag vet inte varför det är så, ett körkort är ju en given fördel att ha om man söker jobb, men det spelar väl kanske ingen roll. Alla gör precis som de vill. Min lapp tog jag dock med lite mer på spel än bara mitt ansikte på en bit plast. Det låg nämligen en bil i potten!

Mormor och morfar lovade mig nämligen att jag skulle få en bil av dem om jag lyckades ta körkort innan jag fyllt 20. Nu är jag ju bara nitton och nu står jag här med körkortet i min hand. Det betyder att mormor och morfar fick stå vid sitt löfte och ge mig en bil! Men det fick inte bli vilken bil som helst, morfar är nämligen ganska bestämd på vilken bil det är som fungerar bäst, och de båda vill att jag ska ha något som är bra och säkert, snarare än att jag själv köper något som kan innebära en ren livsfara på vägen.

Det blev till slut en Volvo med några år på nacken. Jag är väldigt glad över den, men som bilägare kommer man dras med en del utgifter. Det handlar om mer än enbart bensin, utan också bilskatten och försäkringskostnader. Dessutom måste man ha pengar över till service, men där tipsade pappa mig om en bra grej. Det går nämligen att teckna ett serviceavtal till din Volvo! Det betyder att man inte behöver betala så mycket vid ett och samma tillfälle, utan betalar en mindre summa varje månad och sedan bara kan lämna in bilen. Helt perfekt för mig som inte har jättemycket pengar varje månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *