Gå till innehåll

Första december!

Äntligen är första december här! November var så grå så man längtade verkligen efter att få lysa upp i mörkret med adventsljusstakar, stjärnor och annan julbelysning. Igår var det första advent och nu är julpyntet framplockat. Idag var det också julkalenderpremiär, och i år heter kalendern Piratskattens hemlighet. Jag är inget barn längre, men jag tycker fortfarande att det är mysigt att titta på julkalendern. För mig är det en tradition att (om jag har möjlighet) kliva upp och se kalendern på första december-morgonen samtidigt som jag dricker varm choklad och tänder ljus.

Min favoritkalender genom tiderna är definitivt Mysteriet på Greveholm som gick 1996. På andra plats kommer Sunes Jul från 1991. Vissa julkalendrar har varit riktigt dåliga, och en del har jag faktiskt valt att inte ens titta på. En kalender som jag till exempel inte såg var Håkan Bråkan. Eftersom jag är så förtjust i Sunes Jul så kände jag att det var helt fel att nya skådespelare skulle gestalta familjen Andersson, så den hoppade jag helt enkelt över. Exempel på dåliga kalendrar som jag har sett (eller börjat se och sedan slutat) är Allrams höjdarpaket och Skägget i brevlådan.

Jag hoppas att årets julkalender kommer att vara bra, eller i alla fall inte dålig, fast jag är redan aningen upprörd över att det inte blir det äkta julmyset med snö och vinter. Men den kan ju överraska! Första avsnittet brukar vara för tidigt för att man ska kunna uttala sig, men det känns som en ganska bra början i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *