Gå till innehåll

Bevara det plockade

Det börjar röra sig mot mina absoluta favorittider på året, när blåbären fullkomligt har exploderat i skogarna, när lingonen är många och svamparna ett hett villebråd för många människor. Det är den här tiden på året som jag egentligen tycker allra mest om, för det är nu som man verkligen får känna sig som en del av naturen, att vara en människa som inte på något sätt exploaterar naturen utan tar av den på ett sätt som är ekologiskt och hållbart. Det är den bästa formen av att hitta födoämnen, och att dessa dessutom är helt underbart goda gör knappast saken sämre.

Det krävs också sin person för att lyckas hitta och plocka. Genom att år efter år öva så kommer det att bli lättare och lättare att hitta det man letar efter, speciellt när det gäller svampar som kantareller och Karl-Johan. Det brukar då innebära att det blir väldigt stora volymer, som år efter år blir allt större, och det betyder i sin tur att man måste kunna bevara dessa delikatesser på ett bra sätt. Att packa in saker i påsar har aldrig varit något som jag haft problem med, men det var först när jag upptäckte klammor.se som jag insåg hur bra förvaring i påsar faktiskt kunde bli.

Hemligheten med dessa klämmor är att de försluter påsar helt tätt, och det är det inte många saker som gör. Det som blir effekten av det är att innehållet i påsen håller sig väldigt länge, betydligt mycket längre än om man skulle knyta eller använda gummisnodd. Dessutom är det så att det går betydligt mycket smidigare att öppna och stänga påsen, utan att alls riskera att man har sönder den. Med andra ord är dessa påsklämmor en nödvändighet, speciellt när man är en jägare som jagar skogens delikatesser med ackuratess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *